Personvernerklæring

Endre Innstillingene for Informasjonskapsler

INNLEDNING
Hei!

Takk for at du besøker nettstedet vårt. Følgende informasjon er en omfattende forklaring av hva vi gjør med personopplysningene dine, slik at du føler deg trygg og avslappet når du besøker nettstedet vårt. Denne personvernerklæringen er ment å informere deg om hvordan vi samler inn, bruker og overfører personopplysningene dine.

IMPRESSUM
Anheuser-Busch InBev Norway AS
Organisasjonsnummer: 921969562
Adresse: c/o Spaces Oslo
Apotekergata 10
O180 Oslo
Tlf.:
E-post: consumer.helpline@ab-inbev.com
Organisasjonsnummer: 921969562MV


BRUK AV OPPLYSNINGER
Når du besøker nettstedet vårt, samler vi inn personopplysningene dine på flere måter:

  • Gjennom forespørsler om å angi visse opplysninger på nettstedet eller om å melde deg på konkurranser o.l. Det kan være at vi ber deg om visse opplysninger, f.eks. navn, alder og e-postadresse. Hvis du blir bedt om å laste opp et bilde av flasken din, skal ingen enkeltpersoner være avbildet i dette bildet.
  • Gjennom informasjonskapsler og andre lignende teknologier som hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse, forbedre navigasjonen på nettstedet, analysere bruken av nettstedet og gjennomføre markedsføringstiltakene våre. (Se under for mer informasjon.)
  • Gjennom implementering av nye teknologier, for eksempel sporingspiksler og lignende teknologier. Disse teknologiene fungerer ikke med mindre du godtar dem.
  • Gjennom visse teknologier for nettstedsutvikling på nettstedet vårt. Disse teknologiene er teknisk sett nødvendige for å kunne vise innholdet (bruksdata).
  • Gjennom påmeldinger og registrering for nyhetsbrev.
  • Gjennom informasjon du har oppgitt til oss, i kommentarer, forslag eller annen informasjon forbundet med nettstedet vårt eller produktene og tjenestene våre.

Det kan være at vi spør deg om navn, alder, gateadresse, poststed, postnummer, mobiltelefonnummer, e-postadresse, kommentarer, forslag eller annen informasjon angående nettstedet vårt, produktene eller tjenestene våre eller selskapet. Det kan i tillegg være at vi ber deg om andre spesifikke typer informasjon i forbindelse med kjøp, kontoopprettelse, konkurranser, loddtrekninger, kampanjetilbud eller andre markedsføringstiltak.

Formålet med innsamling av denne informasjonen er å

  • kontakte deg for å bekrefte at du har meldt deg på en konkurranse eller loddtrekning, eller for å underrette deg om at du vant
  • sende deg reklame eller annen markedsføringsinformasjon om merkene og selskapene våre som vi mener du vil finne interessant, via e-post/post/tekstmeldinger (KUN hvis du uttrykkelig har gitt oss tillatelse til dette)
  • forbedre nettstedet vårt, og bedre tilpasse tjenestene våre i henhold til dine preferanser
  • gi deg muligheten til å opprette en konto
  • oppfylle bestillingen din, inkludert frakt og betaling
  • overholde de juridiske forpliktelsene våre, for eksempel føre riktig regnskap
  • bruke den internt i AB InBev i arbeidet med å bli det beste ølselskapet i en bedre verden (denne bruken gjelder kun for kommentarene eller forslagene dine)

AB InBev og selskapets representanter beholder ikke personopplysningene dine lenger enn nødvendig for å oppfylle formålene beskrevet ovenfor eller som påkrevd i henhold til lov.

Du kan stoppe abonnementet på markedsføringsinformasjon fra oss ved å ganske enkelt svare på tekstmeldingen med ordet «stopp», eller ved å følge lenken for å stoppe abonnement i e-postmeldingen vi sendte deg. Du kan eventuelt sende oss en forespørsel ved bruk av kontaktopplysningene nederst i denne erklæringen.

Merk at hvis du velger å ikke motta salgsfremmende meldinger fra oss, kommer vi fremdeles til å sende deg informasjon forbundet med andre formål, for eksempel med hver konto eller hvert forretningsforhold du har med oss, eller for eksempel i forbindelse med en forespørsel fra deg om en av varene eller tjenestene våre (slik som meldinger vedrørende for eksempel loddtrekninger du kan ha deltatt i).

I de fleste tilfeller behandlet vi personopplysningene dine i samsvar med art. 6 (1) (a) i personvernforordningen (GDPR). I noen svært spesielle tilfeller, som beskrevet nedenfor, er AB InBevs behandling av personopplysningene dine basert på art. 6 (1) (f), som omhandler legitime interesser, i GDPR.

BRUKERRETTIGHETER
Personvernforordningen (GDPR) gir deg en rekke rettigheter. Som bruker av nettstedet vårt har du rett til å be om informasjon om opplysningene vi har lagret om deg, i tillegg til hensikten med denne lagringen. Du har i tillegg rett til å be om at feilaktige opplysninger rettes opp, og at opplysninger som er upassende eller ikke lenger nødvendig, slettes. Du har også rett til dataportabilitet og rett til å be oss om å begrense behandlingen av opplysningene dine. Hvis personopplysningene er samlet inn i henhold til art. 6 (1) (f) i GDPR, har du når som helst rett til å protestere, på grunnlag av din spesielle situasjon, mot behandlingen av personopplysningene dine. Vi behandler deretter ikke lenger personopplysningene dine med mindre vi kan fremlegge overbevisende legitime grunner for behandlingen, hvilket overstyrer interessene, rettighetene og frihetene dine, eller for etableringen, utøvelsen eller forsvaret av juridiske krav. Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker mer informasjon om personvern eller har forespørsler og forslag i forbindelse med dette. 

INFORMASJONSKAPSLER
Informasjonskapsler er små datafiler som plasseres på harddisken din av nettstedet du besøker. Informasjonskapsler gjør at vi kan lagre informasjon i en viss tidsperiode og identifisere enheten din. Vi bruker permanente informasjonskapsler for bedre brukerveiledning og for individuell fremstilling av ytelse. Vi bruker også såkalte øktinformasjonskapsler, som automatisk slettes når du lukker nettleseren din. Du kan konfigurere nettleseren din slik at den informerer deg ved nedlasting av informasjonskapsler, noe som sikrer at bruken av informasjonskapsler er åpen og ærlig.

Nettstedet bruker forskjellige typer informasjonskapsler, som forklart nedenfor.

For «Strengt nødvendige informasjonskapsler» behandler vi personopplysningene dine i henhold til art. 6 (1) (f) i GDPR for de legitime formålene forklart nedenfor.

Når det gjelder «Ytelsesbaserte informasjonskapsler», «Funksjonelle informasjonskapsler» og «Målrettede informasjonskapsler», behandler vi personopplysningene dine basert på samtykke fra deg i henhold til art. 6 (1) (a) i GDPR for formålene forklart nedenfor. Samtykket ditt innhentes og registreres etter valg av innstillinger for informasjonskapsler i banneret for informasjonskapsler. Hvis du ønsker å endre innstillingene for informasjonskapsler, klikker du på knappen «Tilpass innstillingene for informasjonskapsler» på denne siden. 

Endre Innstillingene for Informasjonskapsler

TEKNOLOGIER FOR SPORING AV NETTSTED
Vi behandler personopplysningene dine basert på samtykke fra deg i samsvar med art. 6 (1) (a) i GDPR for formålene forklart ovenfor. Etter valg av innstillinger for informasjonskapsler innhentes og registreres samtykket ditt via banneret for informasjonskapsler. Personopplysningene slettes når de ikke lenger er nødvendige for det opprinnelige formålet.

Du kan hindre bruken av målrettede informasjonskapsler og lignende teknologier ved å velge de egnede innstillingene i nettleseren din eller i innstillingene for informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at dette kan føre til at du ikke kan bruke alle funksjonene på dette nettstedet. Du kan også, alt etter hvilken nettleser du har, installere et programtillegg i nettleseren for å forhindre sporing.

NYHETSBREV
På nettstedet vårt kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt. Etter at du har sendt inn abonnementsskjemaet til oss, sender vi deg en bekreftelse på e-post. Abonnementet ditt aktiveres kun etter at du har klikket på lenken i denne e-posten. Du kan når som helst stoppe abonnementet på nyhetsbrevet. Det gjør du ved å klikke på lenken nederst i hver e-post. E-postadressen din vil umiddelbart bli slettet fra distribusjonssystemet.

Ved å abonnere på nyhetsbrevet, samtykker du til å motta nyhetsbrev på e-post fra Anheuser-Busch InBev Norway AS.

Vi behandler personopplysningene dine i henhold til art. 6 (1) (a) i GDPR. Innsamlingen av slike opplysninger er nødvendig for at vi skal kunne sende deg nyhetsbrevene våre (art. 6 (2) (c) i GDPR). Personopplysningene slettes når de ikke lenger er nødvendige.

PROGRAMTILLEGG FOR SOSIALE MEDIER
Vi har plassert forskjellige knapper (i form av en lenke) for sosiale medier på nettstedet vårt. Nedenfor kan du se noen eksempler på knapper som kan brukes:

– Facebook
– Twitter
– YouTube
– Instagram

Vær oppmerksom på at dersom du besøker et nettsted som integrerer programtillegg for sosiale medier, videresendes visse opplysninger (den aktuelle IP-adressen din, besøkte nettsteder, datoen og tidspunktet for nettstedsbesøket osv.) til disse sosiale medietjenestene, selv om du ikke er registrert hos dem.

Hvis du allerede er logget på den sosiale medietjenesten når du klikker på knappen for sosiale medier, kan det være at den sosiale medietjenesten bruker disse opplysningene til å identifisere brukernavnet ditt og til og med det virkelige navnet ditt. Vi har ingen kontroll over omfanget av, naturen til og hensikten med den sosiale medietjenestens behandling av slike opplysninger. Merk at den sosiale medietjenesten er fullt ut i stand til å bruke disse opplysningene til å opprette pseudonymiserte brukerprofiler og til og med brukertilpassede profiler.

Facebook-piksel

En Facebook-piksel er et analyseverktøy bestående av en kode som er installert på nettstedet vårt. Når du utfører visse aktiviteter på nettstedet vårt, for eksempel besøker en nettside eller kjøper et produkt, aktiveres Facebook-pikselen og samler inn denne informasjonen i Facebook-miljøet, hvis du bruker Facebook. Denne teknologien gjør at vi kan tilby brukere tilpasset innhold og reklame, tilby funksjoner for sosiale medier og analysere trafikken på nettstedet vårt. Det kan være at Facebook-pikselen samler inn personopplysninger fra deg, blant annet

  • hvilket operativsystem som brukes
  • hvilke nettsteder som brukes, f.eks. på en mobil eller stasjonær PC
  • type klient som brukes, for eksempel en nettleser eller et e-postprogram
  • brukerens skjermoppløsning
  • tidspunktet for nettstedsbesøket
  • aktiviteter på nettstedet under en økt (når flere sporingspiksler brukes)
  • IP-adresse (gir informasjon om Internett-leverandør og sted)

Personopplysningene dine behandles ikke av andre tredjeparter enn Facebook under denne operasjonen. 

SIKKERHETSTILTAK
Vi har iverksatt tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysningene dine så godt som overhodet mulig. Selv om våre ansatte er forpliktet til hemmeligholdelse og nøye utvalg og overvåkning av tjenesteleverandørene våre, sikrer vi også driftsmiljøet vårt på tilstrekkelig vis.

Vi bruker datakryptering for å beskytte opplysningene dine mot uautorisert tilgang. Innsamlede opplysninger fra dette nettstedet sendes mellom datamaskinen din og serveren vår, og andre veien, via Internett ved bruk av datakryptering i overføringsteknologien. Hvis forbindelsen er kryptert, vises «hengelåssymbolet» i adressefeltet i nettleseren din som låst, og nettadressen begynner med «https://». 

OVERFØRING TIL TREDJEPARTER
Det kan være at vi videreformidler personopplysningene dine til tredjeparter, for eksempel medlemmene, de profesjonelle rådgiverne og de eksterne og interne tjenesteleverandørene våre, som tilbyr tjenester til oss (for eksempel distribusjon av nyhetsbrev, IT-drifting og markedsundersøkelser). Vi bruker spesielle plattformer til å lagre, samle og behandle forbrukerdataene våre med omhu og sertifisert sikkerhet.

Speilpublikum
Vi bruker forskjellige teknologier til å opprette speilpublikum på sosiale medier. Det kan være at vi deler hashede deler av personopplysningene dine (hovedsakelig navnet ditt og andre nettidentifikatorer, e-postadresse) med markedsføringspartnerne og utgiverne våre for å tilby reklame i samsvar med interessene dine og/eller interessene til likesinnede forbrukere.

Vi kan, for eksempel, sammenstille e-postadressen din med e-postadressene til andre som registrerte seg for markedsføringsaktivitetene våre, hashe disse opplysningene lokalt og sende de resulterende hashede dataene til Facebook eller andre markedsføringspartnere med det formål å opprette «speilpublikum» (der målrettede annonser sendes til personer på Facebook som har lignende karakteristikker som personer i kundelisten vår). Hvis du ønsker å velge bort denne bruken av de hashede delene av personopplysningene dine, kan du sende oss en forespørsel om dette via kontaktskjemaet.

Det kan være at vi videreformidler personopplysningene dine for formålene beskrevet ovenfor og kun for spesifikke formål i henhold til relevante personvernlover. Disse tjenesteleverandørene er forpliktet til å behandle personopplysningene dine i henhold til strenge instruksjoner fra oss. De må også kunne bevise at de har tilstrekkelige tekniske og organisatoriske tiltak på plass for å beskytte opplysningene dine.

Det kan også være at vi utleverer personopplysningene dine hvis det er påkrevd eller tillatt i henhold til lov, der utlevering er nødvendig for å forhindre fare for liv, helse eller sikkerhet, eller der dette på annen måte er tillatt i henhold til relevante personvernlover.

DATAADMINISTRASJONSPLATTFORM
Det kan være at opplysningene dine samles inn og behandles i dataadministrasjonsplattformen vår (DMP), som er drevet av Salesforce.com, Inc. Hensikten med bruken av DMP er å sikre at du mottar reklame som er tilpasset dine interesser på nettstedene våre og på andre nettsteder som du besøker. En DMP er en reklameteknologi som automatisk oppretter publikumssegmenter for å dele det beste fra kampanjene våre. En DMP bruker teknologier både med og uten informasjonskapsler til å gjenkjenne datamaskinen eller enheten din og/eller til å samle inn og registrere informasjon om nettsurfingen din, deriblant aktivitetene dine på og utenfor dette nettstedet. DMP analyserer og kategoriserer automatisk data som kommer fra andre kilder, for eksempel fra andre nettsteder og fra andre ølglade personer.

Vi behandler kun personopplysningene dine for dette formålet etter at du har gitt oss ditt samtykke, i samsvar med art. 6 (1) (a) i GDPR. Du vil ikke lide noen skade hvis du ønsker at opplysningene dine ikke sendes til en eller alle DMP-leverandører. Du kan trekke tilbake samtykket ditt på banneret for informasjonskapsler.

Etter at du samtykker til dette, behandler DMP-en vår opplysningene dine som deretter deles med andre parter, for eksempel utgivere, leverandører av markedsføringsdata og forretningspartnere. Salesforce.com, Inc. er en annen behandlingsansvarlig som utfører databehandling og som vi kun har begrenset innvirkning på. Hvis du ønsker å finne ut mer om denne teknologien, kan du lese informasjonen fra Salesforce.com, Inc. for ytterligere veiledning: https://www.salesforce.com/products/marketing-cloud/sfmc/audience-studio-privacy/

KUNDEDATAPLATTFORM
Nettstedet vårt har en kundedataplattform (CDP). Hensikten med bruken av CDP er å sikre at du mottar reklameinnhold som er tilpasset dine interesser på nettstedene våre og på eksterne nettsteder som du besøker. En CDP er en reklameteknologi som automatisk oppretter publikumssegmenter for å dele det beste fra kampanjene våre med deg og andre ølglade personer. Vår CDP analyserer og kategoriserer automatisk data som kommer fra andre kilder, for eksempel fra andre nettsteder og nettstedsbrukere.

Vi behandler kun personopplysningene dine etter at du har gitt oss ditt samtykke, i samsvar med art. 6 (1) (a) i GDPR. Du vil ikke lide noen skade hvis du ikke samtykker til dette.

Etter at du har gitt ditt samtykke, behandler CDP-en vår opplysningene dine som deretter deles med andre forretningspartnere fra ARM Treasure Data som bruker samme verktøy. Den behandlingsansvarlige i denne operasjonen er Treasure Data, Inc., så vær oppmerksom på at AB InBev ikke har noen kontroll over hvem opplysningene dine deles med, da dette ensidig bestemmes av CDP-en. CDP-teknologien er svært komplisert og forskjellige interessenter er involvert, så hvis du ønsker å finne ut mer om dette, kan du lese informasjonen fra Treasure Data, Inc. for ytterligere veiledning: https://www.treasuredata.com/privacy/.

SENDE OPPLYSNINGER UTENLANDS
Under begrensede omstendigheter sendes personopplysninger utenlands til andre datterselskaper i konsernet vårt, hvis morselskap er det belgiske selskapet ANHEUSER-BUSCH INBEV S.A./N.V., med registreringsnummer 0417.497.106, for å tilby vertstjenester og for å støtte tjenester innad i konsernet. AB InBev sender ikke personopplysningene dine til en mottaker utenfor EU/EØS uten å innhente ditt samtykke eller på annen måte overholde den relevante personvernlovgivningen.

KONTAKTSKJEMA
Når du bruker kontaktskjemaet til å kontakte oss, samler vi kun inn og behandler navnet ditt, e-postadressen din og spørsmålene og kommentarene dine. Du kan gjerne gi oss mer informasjon.

Vær oppmerksom på at dersom du klikker på «Kontakt oss», forlater du dette nettstedet og omdirigeres til det globale «Kontakt oss»-nettstedet.

Vi behandler vi personopplysningene dine i henhold til art. 6 (1) (f) i GDPR for de legitime formålene å svare og holde kontakten med deg. Personopplysningene slettes når de ikke lenger er nødvendige for det opprinnelige formålet (svare på spørsmålene og kommentarene dine).

PERSONVERNANSVARLIG
Ta kontakt med vårt personvernombud dersom du ønsker å gå over personopplysningene som er lagret hos oss, dersom du ønsker å endre på eller slette eksisterende opplysninger, eller dersom du ønsker å trekke tilbake samtykket du har gitt oss:

Kontaktinformasjonen til vårt personvernombud (ved spørsmål, kommentarer eller klager):

First Privacy GmbH
Web: https://www.first-privacy.com/
E-post: abi-team@first-privacy.com
Tlf.: +49 421 69663282

Du kan også bruke vårt «Kontakt oss»-skjema.

KLAGER
Hvis du er bekymret for at vi ikke har overholdt de juridiske rettighetene dine eller gjeldende personvernlover, kan du fremsette en klage internt gjennom klageprosessen vår, eller du kan vurdere å sende en formell klage til
Datatilsynet, 
Postboks 458 Sentrum
0105 Oslo

(som er personvernmyndigheten i Norge).

Vi håndterer klager som følger:

Trinn 1: Si ifra
Hvis du ønsker å fremsette en klage, må du si ifra ved å kontakte personvernombudet vårt.

Trinn 2: Undersøkelse av klagen
Klagen din undersøkes av personvernombudet vårt. Du får skriftlig svar på klagen innen rimelig tid (i prinsippet én måned, men vi kontakter deg dersom vi trenger mer tid til behandlingen av forespørselen).

Trinn 3: Kontakt personvernmyndigheten
Vi forventer at prosedyrene våre håndterer klagen din på en rettferdig måte og innen rimelig tid. Skulle du mot formodning ikke være fornøyd, kan du kontakte personvernmyndigheten på følgende måte:

Datatilsynet
www.datatilsynet.no
T   22 39 69 00
E   postkasse@datatilsynet.no
Postboks 458 Sentrum
0105 Oslo

Klager må sendes skriftlig.

Forbrukeravdeling
Anheuser-Busch InBev Norway AS
Tlf.:
c/o Spaces Oslo
Apotekergata 10 
O180 Oslo

Eventuelle klager eller korrespondanse i forbindelse med denne personvernerklæringen skal sendes til vårt personvernombud på consumer.helpline@ab-inbev.com 

JURIDISK DRIKKEALDER
Dette nettstedet er ikke ment for personer under lovlig drikkealder. Vi utfører derfor en alderssjekk ved besøk på nettstedet. Hvis vi senere finner ut at en person under juridisk drikkealder har oppgitt personopplysninger, sletter vi disse opplysningene. Du skal ikke dele eller videresende lenker til dette nettstedet eller nettstedets innhold til mindreårige.

PUBLISERINGSDATO
Denne erklæringen ble opprettet og trådte i effekt den 09.02.2021. Vi forbeholder oss retten til å, etter eget skjønn, endre, modifisere, legge til eller slette deler av denne erklæringen når som helst. Vi anbefaler at du sjekker denne siden regelmessig og at du leser den mest oppdaterte versjonen av denne erklæringen. Bruk av dette nettstedet etter at endringer i disse vilkårene er gjort tilgjengelige, innebærer at du godtar endringene uten at det berører det foregående. Vi gjør ingen betydelige tilbakevirkende endringer av bruken av personopplysningene dine uten ditt samtykke.