ANBEFALTE HISTORIER

Pressemeldinger og siste nytt

ANBEFALTE HISTORIER

Pressemeldinger og siste nytt

BanQu sikrer seg serie A-utvidelsesrunde fra ZX Ventures

06.06.2019


AB InBev fortsetter sin geografiske utvidelse og produktutvikling for globale merker med åpenhet og sporbarhet i forsyningskjeden

Minneapolis, Minnesota – 6. juni 2019 – BanQu Inc. styrker samarbeidet med det ledende globale bryggeriselskapet Anheuser-Busch InBev gjennom en investeringsavtale med ZX Ventures, selskapets konsern for global vekst og innovasjon. ZX Ventures ble lansert i 2015 og har som mandat å utvikle nye produkter og virksomheter som søker å løse handels- og forbrukerbehov, inkludert åpenhet, sporbarhet og effektivitet for ende-til-ende-forsyningskjeder i fremvoksende markeder.

BanQu har utviklet verdens første og eneste blokkjedeplattform for ikke-kryptovaluta for å hjelpe mennesker ut av ekstrem fattigdom ved å sette dem i forbindelse med globale forsyningskjeder de deltar i, og merkene, organisasjonene og myndighetene bak disse. Finansieringen fra ZX Ventures vil bidra til BanQus vekst i nye markeder.

«Etter BanQus enestående pilotprestasjoner i 100+ Accelerator er vi svært glade for å kunne styrke samarbeidet med Ashish, Jeff og hele teamet hos BanQu gjennom en aksjeinvestering. Sammen jobber vi for å forbedre tilgangen til moderne banktjenester for tusenvis av bønder i underbetjente landlige markeder, drive frem inklusiv vekst samt bidra til våre egne bærekraftsmål for 2025 og FNs mål for bærekraftig utvikling», sa Tony Milikin, sjef for bærekraft og innkjøp hos AB InBev.

Finansieringen sikrer BanQus raskt voksende geografiske tilstedeværelse i Afrika, Asia og Latin-Amerika, med virksomhet i 12 land, deriblant Costa Rica, India, Indonesia, Jordan, Malawi, Somalia, Sør-Afrika, Syria, Uganda, USA og Zambia. Dette fortjeneste for formål-blokkjedeselskapet har planlagt ytterligere lansering i Kina og Mexico senere i år.

AB InBev har vært en fantastisk partner for BanQu det siste året, og sammen har vi innovert og skalert BanQu-plattformen i flere land og for tusenvis av bønder. Bønder i verdens «siste mil» som tradisjonelt sett er ekskludert fra verdensøkonomien og som mangler en beviselig økonomisk identitet, er nå synlige, økonomisk styrket og forbundet i den globale forsyningskjeden til AB InBev. ZX-investeringen tar begge partenes samarbeidsforpliktelse til et helt nytt nivå. Den befester vår felles kjernevisjon om å gjøre verden til et bedre sted samtidig som vi er gode forretningsforvaltere», sier medgrunnleggeren av og administrerende direktør i BanQu, Ashish Gadnis.

Samarbeidet med AB InBev ble først kunngjort i august 2018, etter at BanQu hadde lansert et vellykket pilotprosjekt i Zambia. Prosjektet gagnet over 2000 av regionens kassava-småbrukere. Lanseringer i Uganda og India fulgte. Brasil blir det fjerde markedet der BanQu skal hjelpe AB InBev med å nå det globale bryggeriselskapets bærekraftsmål for 2025.

«I løpet av det siste året har BanQu-plattformen blitt tatt i bruk av over 4000 av direktebøndene våre i Zambia, Uganda og India. Gjennom dette arbeidet bidrar vi til opprettelsen av en digital regnskapsbok som inneholder bøndenes transaksjoner. Dette vil gi dem en økonomisk identitet og tilgang til finansielle tjenester. Til syvende og siste vil dette gi bøndene muligheten til å utvide virksomheten sin og forbedre levebrødet til familien og lokalsamfunnet deres», sa Maisie Devine, global direktør for 100+ Accelerator hos AB InBev.

Avtalen åpner opp nye muligheter for BanQu til å gjøre forretninger med FMCG-selskaper (Fast Moving Consumer Goods) som søker fortjeneste for et bestemt formål på tvers av forsyningskjedene sine, samtidig som FNs mål for bærekraftig utvikling måles underveis. BanQu er nå integrert med banker og mobile pengeleverandører som MTN og Airtel for å begynne å redusere kontantrisikoen i den siste milen. Selskapet har som mål å utvide sin populære «følg og spor»-funksjon ytterligere til AB InBevs forbedringsplaner for resirkulering, avlingsforsikring og arbeidskraft i et forsøk på å bygge økosystemer bestående av mikroforhandlere samt ekte sirkulærøkonomier.

Til dags dato har BanQu Inc. hjulpet over 200 000 «siste mil»-mottakere. Selskapet har som mål å hjelpe 100 millioner mennesker ut av ekstrem fattigdom innen 2023 gjennom sin unike blokkjedeplattform.Om BanQu
BanQu er et banebrytende fortjeneste for formål-programvareselskap med blokkjede som en tjeneste som forsøker å løse et stort globalt problem – ekstrem fattigdom.

Som verdens første og eneste blokkjedeplattform for ikke-kryptovaluta hjelper vi mennesker ut av ekstrem fattigdom ved å koble dem til globale forsyningskjeder som de deltar i, og merkene, organisasjonene og myndighetene bak disse.

Om AB InBev
Anheuser-Busch InBev er et børsnotert selskap (Euronext: ABI) basert i Leuven, Belgia, med sekundære noteringer på børsene i Mexico (MEXBOL: ANB) og Sør-Afrika (JSE: ANH) og med amerikanske depotbeviser på New York Stock Exchange (NYSE: BUD). Vår drøm er å bringe folk sammen for å skape en bedre verden. Øl, det originale sosiale nettverket, har brakt folk sammen i tusenvis av år. Vi er forpliktet til å bygge flotte merker som tåler tidens tann og til å brygge de beste ølene ved bruk av de beste naturlige ingrediensene. Vår omfattende portefølje består av mer enn 500 ølmerker, inkludert de globale merkene Budweiser®, Corona® og Stella Artois®, de multinasjonale merkene Beck's®, Castle®, Castle Lite®, Hoegaarden® og Leffe® og de lokale merkene Aguila®, Antarctica®, Bud Light®, Brahma®, Cass®, Cristal®, Harbin®, Jupiler®, Michelob Ultra®, Modelo Especial®, Quilmes®, Victoria®, Sedrin® og Skol®. Bryggeriarven vår strekker seg over 600 år tilbake i tid, over flere kontinenter og generasjoner. Fra våre europeiske røtter i Den Hoorn-bryggeriet i Leuven i Belgia. Til nyskaperånden til Anheuser & Co-bryggeriet i St. Louis i USA. Til oppføringen av Castle Brewery i Sør-Afrika under gullrushet i Johannesburg. Til Bohemia – det første bryggeriet i Brasil. Vi er geografisk mangfoldig, med en fin balanse mellom tilstedeværelse i både etablerte og fremvoksende markeder, og drar nytte av den kollektive styrken til rundt 175 000 ansatte i nesten 50 land over hele verden. AB InBevs rapporterte inntekt for 2018 var 54,6 milliarder USD (ekskludert samforetak og partnere).

Om ZX Ventures
ZX ble grunnlagt i 2015 og er Anheuser-Busch InBev sitt konsern for global vekst og innovasjon. ZX Ventures har hovedkontor i New York og investerer i og utvikler nye produkter og virksomheter som oppfyller forbrukerbehov i fremvoksende markeder.Ved pressehenvendelser, ta kontakt med:
Amber Bobin, PR/Speaker Representative

T: (617) 201-1414
E: amber.bobin@banqu.co
For mer informasjon: https://banqu.co

Caitlin Talty
ZX Ventures

E: caitlin.talty@zx-ventures.com
For mer informasjon: https://zx-ventures.com/

Arkiv